Zakenvrouwen Uitgelicht

Categorieën

Yvonne de Haan - BB Accountancy

  • Vereniging
  • 4 minuten (770 woorden)

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS

Deel 4 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Yvonne de Haan.

In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij de komende weken één van onze leden van het eerste uur naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Tien jaar geleden stond jij al als ondernemer in het blad ‘Zakenvrouwen De Ronde Venen’. En nu ben je nog steeds ondernemer. Hoe ben je als ondernemer begonnen?

Ik ben in oktober 2011 als ondernemer gestart bij accountantskantoor Groep Xtra; eigenlijk gelijk met de lancering van het blad! Daarvoor werkte ik al een aantal jaren bij dit kantoor. Maar toen ik mijn AA-diploma had behaald, vond ik het tijd voor de volgende stap. En zo werd ik vennoot - en daarmee mede-eigenaar - van Groep Xtra.

Je hebt een switch gemaakt van Groep Xtra naar BB Accountancy. Waarom heb je dat gedaan en hoe kijk je na een jaar terug op deze beslissing?

Ik heb ruim 13 jaar met veel plezier bij Groep Xtra gewerkt. In een team met meerdere compagnons/vennoten en 25 medewerkers, Maar het was tijd voor een nieuwe stap. Want met een kleinkind op komst en de corona jaren achter de rug, realiseerde ik mij weer waarom ik dit werk met zoveel plezier doe; de klant volledig ontzorgen op financieel gebied met mijn persoonlijke “touch”. En dat voelt beter als ik dat zelfstandig doe vanuit mijn bedrijf BB Accountancy. Ik werk nu vanuit huis en bepaal mijn planning helemaal zelf. De balans tussen privé en werk is hiermee beter. En dat vind ik best belangrijk!

2013: 'Middelmatigheid is aan mij niet besteed!'

2023: 'Ik had altijd al duidelijk wat ik wilde gaan doen en welke stappen ik daarvoor moest nemen'

Wellicht leuk om jouw artikel van 10 jaar geleden terug te lezen. Merk je dat jij in deze 10 jaar als ondernemer of als mens bent veranderd?

Ik ben nog steeds dezelfde persoon qua ondernemer en als persoon. Nog steeds wordt ik blij van het goed regelen van alle financiële zaken voor mijn klanten; niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de toekomst. Zodat de ondernemer weet dat alles goed is geregeld.

Wat heeft 10 jaar lidmaatschap van ‘Zakenvrouwen de Ronde Venen’ voor jou als ondernemer of als mens bijgedragen?

Als vrouwelijke ondernemer is het prettig om regelmatig met andere vrouwelijke ondernemers uit de regio samen te komen. Het heeft mij over alle jaren heen leuke contacten opgeleverd. Daarnaast zijn de activiteiten en bijeenkomsten zeer waardevol. Het levert kennis en inzicht op veel verschillende gebieden.

Jij hebt bewezen een echte ondernemer te zijn. Komt dat dan óók omdat jij zakenvrouw bent?

Tja, lastige vraag. Ik wist altijd al wat ik wilde gaan doen, en welke stappen ik daarvoor moest nemen; dat is stap 1 voor de ondernemer/zakenvrouw. Maar dan moet je vervolgens ook de kansen pakken die je krijgt en daarbij de juiste ondersteuning van je omgeving krijgen. Wellicht dat dat soms bij zakenvrouwen anders ligt. Bij mij is het eigenlijk op natuurlijke wijze in de loop van de jaren gegroeid. Gelukkig maar, want ik had de verschillende stappen in mijn loopbaan niet willen missen.

Omschrijf één tegenslag in de afgelopen jaren en of en hoe je die hebt overwonnen:

In de beginjaren van mijn onderneming was er de de bankencrisis en later de corona jaren. Dat waren niet zozeer zware jaren voor mij als ondernemer, maar wél voor veel van mijn klanten. Ik probeerde mijn klanten zo goed mogelijk door de zware tijd te loodsen en hun zaken netjes en goed te regelen. En dat leidde er soms toe dat ik mijn klanten moest adviseren een nieuwe richtingen te kiezen. Dat was soms best confronterend.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik altijd mezelf ben; wie ik tegenover me heb maakt daarbij geen enkel verschil. Het persoonlijke contact met mijn zakelijke relaties is voor mij de kers op de taart!

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf? Wil jij nog groeien, consolideren of krimpen?

BB Accountancy is opgericht in augustus 2021 en ik hoop nog vele jaren met mijn klanten samen te werken en hen te voorzien van goed financieel advies. Op dit moment is de omvang van mijn onderneming goed. Maar voor de toekomst zou ik graag nog een klein beetje groeien; het liefst voor enthousiaste vrouwelijke ondernemers.


Yvonne de Haan

BB Accountancy

Telefoonnummer: 06-13417753

E-mail: yvonnedehaan@bbaccountancy.nl

Website: www.bbaccountancy.nl

Yvonne de Haan - BB Accountancy

Yvonne de Haan - BB Accountancy waverveen


Alice en Susan Kool - Golfpark Wilnis
24nov

Alice en Susan Kool - Golfpark Wilnis

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 5 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Alice en Susan Kool In onze...

Karin van der Zwaard - Van der Zwaard Optiek
10nov

Karin van der Zwaard - Van der Zwaard Optiek

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 3 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Karin van der Zwaard van...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen