Zakenvrouwen Uitgelicht

Rachel de Jong - Nexum Body and Mind

  • Vereniging
  • 3 minuten (628 woorden)

VROUWEN IN BUSINESS

Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Rachel de Jong van Nexum Body & Mind.

In onze vereniging zijn veel ondernemende vrouwen actief. Ieder met een eigen bijzonder verhaal over het ondernemerschap. In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij elke maand één van onze leden naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Wie ben je en wat is jouw onderneming?

Ik ben Rachel de Jong. Ik ben in september 2022 gestart met mijn onderneming Nexum Body & Mind in Mijdrecht/Wilnis. Mijn bedrijf geeft personal training en leefstijl coaching voor mentale én fysieke gezondheid:

  • als personal trainer en leefstijl coach werk ik aan jouw fysieke fitheid: een gezondere leefstijl door een ander voedingspatroon en op de juiste manier trainen
  • als psychodynamisch therapeut werk ik aan mentale en lichamelijke klachten die een psychische oorzaak hebben

Welke problematiek behandel jij als psychodynamisch therapeut?

De problematiek die ik behandel is uiteenlopend: stress, trauma, burn-out, rouw, negatief zelfbeeld en paniek- of angstaanvallen. 

Een belangrijke specialisatie voor mij is werken met overgewicht. Training en voeding, gecombineerd met aanvullende therapiesessies zijn de key om de dieperliggende oorzaak van overgewicht te achterhalen en uit te werken. Er zit meer achter dan je aan de buitenkant kunt zien!

Ga het proces met jezelf aan en overwin je angsten. Dat brengt je verder in een gelukkiger en vitaler leven.'

' Vraag hulp aan mensen die positieve energie geven'

Hoe onderscheid jij je van andere ondernemers in jouw branche?

In de buurt zijn er veel sport locaties en personal trainers. Maar bij mij gaat het niet alleen over sporten en fit worden, maar om de combinatie van therapie en training. Want geest en lichaam kun je niet los van elkaar zien.

Door mijn verdieping als therapeut kan ik ook werken met de stressoren die een mentale of fysieke fitheid in de weg zitten. Werken aan een lange termijn oplossing door een weg te vinden - geestelijk én fysiek - die jij kan blijven bewandelen. Uiteraard met de nodige aanpassingen in het werk- of weekritme.

Onderscheid jij je ook omdat je een zakenvrouw bent?

Tja, dat moet ik eerst nog maar eens bewijzen!

Aan de andere kant: de sportwereld is een wereld met veel mannelijke energie. In deze wereld kan ik mij als zakenvrouw onderscheiden met mijn vrouwelijke energie.

Investeer jij tijd en middelen in kennis en innovatie?

Alhoewel ik nog maar net uit de studiebanken kom, investeer ik zeker in kennis en ontwikkeling. Als therapeut ben ik namelijk verplicht om jaarlijks cursussen en opleidingen te volgen over het menselijk lichaam, voeding en de therapie. Hiermee haal ik punten voor de beroepsvereniging, zodat mijn diensten deels door de zorgverzekeraar worden vergoed. 

Jij gaf ook les op de Hogeschool Utrecht?

Ja, de afgelopen jaren heb ik HR studenten op de Hogeschool Utrecht les gegeven. Vanuit het systemisch werken kun je namelijk inzicht geven in verstoringen binnen het bedrijf die tot onrust in het bedrijfssysteem leiden. Ik leerde hen:

  • om te gaan met conflictsituaties op de werkvloer
  • het systeem in een bedrijf te begrijpen

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik de stap heb gezet om ondernemer te worden. Trots op hoeveel vertrouwen ik om mij heen krijg van mensen. Dit geeft energie om door te gaan!

Hoe zie jij de toekomst van jouw bedrijf?

Ik ben nog maar net begonnen, maar denk nu al aan uitbreiding. Want ieder mens is anders en het lijkt mij mooi als er binnen mijn bedrijf verschillende paden zijn om je mentale en fysieke gezondheid in balans te krijgen.


Rachel de Jong

Nexum Body & Mind in Mijdrecht/Wilnis

Telefoonnummer: 06-43717951

Website: www.nexumbodyandmind.nl

Email: rachel@nexumbodyandmind.nl

 

rachel de jong - nexum body and mind


Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten
22sep

Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Bernice Nonnekes van Hendrikx Advocaten In onze vereniging zijn veel...

Corinne Bredemeijer - Atelier van Steen tot Beeld
25aug

Corinne Bredemeijer - Atelier van Steen tot Beeld

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Corinne Bredemeijer van Atelier van Steen tot Beeld. In onze vereniging...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen