Zakenvrouwen Uitgelicht

Categorie√ęn

Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten

VROUWEN IN BUSINESS

Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Bernice Nonnekes van Hendrikx Advocaten

In onze vereniging zijn veel ondernemende vrouwen actief. Ieder met een eigen bijzonder verhaal over het ondernemerschap. In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij elke maand één van onze leden naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Wie ben je en wat is jouw onderneming?

Ik ben Bernice Nonnekes. Zes jaar geleden werd ik mededirecteur van Hendrikx Advocaten in Mijdrecht en vorig jaar mei ben ik toegetreden als partner. Net als Rob Hendrikx en Michelle Roobeek ben ik voor 1/3 eigenaar. Wij werken in totaal met 8 advocaten, 5 ondersteunende medewerkers en 1 externe communicatie/marketingspecialist.

Wat is jouw persoonlijke visie op ondernemerschap?

Ondernemerschap is prachtig! Het is voortdurend in beweging zijn, monitoren, zoeken en creëren van nieuwe kansen. Ik ben ervan overtuigd dat dit het meest succesvol is als je dit doet met het juiste team en ervoor zorgt dat dit team floreert. Ondernemerschap is wat mij betreft ook: “durf te kiezen, anders word je niet gekozen”. Richt je business op één ding of enkele gebieden waar je echt goed in bent en niet op heel veel gebieden in de hoop zo veel mogelijk klanten te krijgen.

Waarom werd jij ondernemer en hoe is het om hierbij zakenvrouw te zijn?

Ik houd van een uitdaging en ben heel fanatiek. Daar past het ondernemerschap goed bij. Daarnaast heb ik voor het ondernemerschap gekozen, omdat het vrijheid geeft en ik mijn creativiteit hierin kwijt kan. Of ik mij als ondernemer onderscheid omdat ik zakenvrouw ben, weet ik niet. Maar ik denk wel dat ik meer opval, omdat ik jong ben en zakenvrouw. Bijvoorbeeld op netwerkbijeenkomsten met veel mannen van middelbare leeftijd.

' Ondernemerschap is prachtig! Het liefst leg ik de lat zo hoog mogelijk. En heel eerlijk, ik vind het fijn om een vinger in de pap te kunnen hebben.'

Wat maakt jouw bedrijf Hendrikx Advocaten bijzonder?

Hendrikx Advocaten is dé partner voor ondernemers in de Ronde Venen en omstreken. We zijn hier geworteld en hebben ervaring met ondernemers in deze regio op meerdere rechtsgebieden zoals arbeidsrecht, ondernemingsrecht en contractrecht. We zijn laagdrempelig, geen typisch advocatenkantoor!

Oké, jullie zijn topadvocaten, maar geen typisch advocatenkantoor? Kun je dat specificeren?

Wij onderscheiden ons omdat al onze advocaten en specialisten zeer goed bereikbaar zijn, snel kunnen schakelen en bewezen hoge kans op winst leveren in gerechtelijke procedures. Dat komt omdat zij zich hebben gespecialiseerd in enkele rechtsgebieden, waardoor er sprake is van echte expertise. Ook ons secretariaat bestaat uit zeer ervaren en/of juridisch geschoolde mensen. Bijzonder is ook ons koffiecafé, waar ondernemers kunnen binnenlopen om even te sparren. En onze zichtbaarheid, bijvoorbeeld op Sociale Media.

Investeer jij tijd en middelen in kennis en innovatie?

Jazeker. Persoonlijke ontwikkeling vind ik heel belangrijk, zeker als ondernemer. Ieder jaar volg ik diverse juridische opleidingen. Op het gebied van leiderschap heb ik in 2020-2021 het Leadership Development Program aan de Nyenrode Business Universiteit gevolgd. Ik ben opgeleid en gecertificeerd intervisie gespreksleider. Daarnaast luister ik wekelijks podcasts over ondernemerschap, persoonlijke ontwikkeling en work/life balance. Overigens bieden wij ons personeel ook zoveel als mogelijk opleidingsmogelijkheden.  

Waar ben je het meest trots op?

Op ons fantastische team. We zijn een vriendenteam en ijzersterk door de bestaande expertises en verschillende kwaliteiten.

Ben je ook trots op iets dat jouw bedrijf heeft voortgebracht?

Nou ja, ik ben ook trots op onze – net gelanceerde – “Help, ik heb personeel” survival kit voor de (midden)kleine werkgever. De kit bestaat uit een stoomcursus van (slechts ūüėä) één dagdeel waarin we de juridische must-knows voor iedere werkgever uit de doeken doen, inclusief do’s & don’ts bij in dienst nemen, lastige situaties tijdens het dienstverband en bij uitdiensttreding. Daarnaast krijgt elke deelnemer een toolbox mee naar huis met juridische modellen, voorbeeldovereenkomsten en een survival guide met tips en tricks (kijk voor meer info op: https://www.hendrikxadvocaten.nl/cursus-voor-de-ondernemer/).

Ik hoor het al, wij kunnen nog lang van jouw ondernemerschap bij Hendrikx Advocaten genieten! 

Absoluut. Met ons huidige team kunnen we nog een hoop bereiken. En door de juiste strategie en inzet van expertises verwacht ik dat we zullen groeien qua omzet en winst. Jullie zijn nog lang niet van ons af!


Bernice Nonnekes

Hendrikx Advocaten

Adres: Industrieweg 23, Mijdrecht

Email: nonnekes@hendrikxadvocaten.nl

Linkedin: linkedin.com/in/bernicenonnekes

 

 

Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten


Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu
11okt

Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Marty Hiel van ChiRa praktijk voor Shiatsu In onze vereniging zijn veel...

Rachel de Jong - Nexum Body and Mind
08sep

Rachel de Jong - Nexum Body and Mind

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Rachel de Jong van Nexum Body & Mind. In onze vereniging zijn veel...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen