Zakenvrouwen Uitgelicht

Corinne Bredemeijer - Atelier van Steen tot Beeld

  • Vereniging
  • 3 minuten (543 woorden)

VROUWEN IN BUSINESS

Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Corinne Bredemeijer van Atelier van Steen tot Beeld.

In onze vereniging zijn veel ondernemende vrouwen actief. Ieder met een eigen bijzonder verhaal over het ondernemerschap. In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij elke maand één van onze leden naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Wie ben je en wat is jouw onderneming?

Ik ben Corinne Bredemeijer. Ik ben 15 jaar ondernemer in mijn bedrijf Atelier van Steen tot Beeld in Mijdrecht. Als ondernemer geef ik workshops en cursussen beeldhouwen, zowel voor beginners als gevorderden.

Wat is jouw visie op ondernemerschap?

Mijn visie op mijn ondernemerschap is 'De verdieping van het creatieve proces is de therapeutische waarde van het werken met steen'. 

Waarom ben jij ondernemer geworden?

De ruimte die zich aandiende was het begin van mijn ondernemerschap. Het bleek dat het ondernemerschap mij wel lag. Ik kan goed alleen werken.

'Beeldhouwen is voor mij meer dan het bewerken van een steen. De verdieping die ik in dit proces vind, is heilzaam! Graag neem ik de cursisten hier ook in mee.'

Investeer jij tijd en middelen in kennis en innovatie en wil je zeggen welke?

In mijn beginperiode investeerde ik veel tijd en energie in technische opleidingen en workshops bij andere beeldhouwers. Daarnaast volgde ik ook enkele opleidingen op het meer therapeutische vlak. Heel  belangrijk voor mij was de opleiding Systemische Pedagogiek, want het Systemische gedachtengoed (vgl familieopstellingen) heeft voor mij grote waarde. Door deze manier van vragen stellen aan de cursisten, krijg en geef ik inzicht in hun onbewuste dynamieken. Dit inzicht kan verdieping en helderheid geven aan de cursist.

Is er in jouw onderneming weleens een conflictsituatie of tegenslag geweest die jij op bijzondere wijze hebt overwonnen?

Er was een paar jaar geleden een cursist met wie ik na enige tijd heel veel moeite kreeg. Het spanningsveld was voelbaar tussen ons! Op Systemische wijze (aan de hand van een opstelling met poppetjes) heb ik geprobeerd deze kwestie te bekijken. Dit deed ik tijdens de koffie met de hele groep, zodat niet alle focus lag op de spanning tussen mij en de bewuste cursist. Door deze methode kwam er helderheid en lucht tussen ons.

Ik leerde ervan dat ik mij te intensief bezighield met de cursisten. Ik onthield veel over hun privé leven en kwam daar tijdens de les vaak op terug. Maar dit kostte mij veel energie en ik besefte dat ik beter meer afstand kon bewaren tijdens de lessen.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op het feit dat het Atelier al 15 jaar bestaat. Niet alleen vanwege mijn inzet en wie ik ben, maar ook vanwege de mooie en leuke mensen die komen beeldhouwen. 

Verwacht je nog lang ondernemer te blijven?

Gezien mijn leeftijd (68 jaar) hoop ik nog een paar jaar te kunnen blijven draaien. Ik merk dat mijn energie anders is dan 15 jaar geleden en pas mijn programma daar steeds meer op aan.


Corinne Bredemeijer

Atelier van Steen tot Beeld in Mijdrecht

Telefoonnummer: 06-15314603

Website: www.vansteentotbeeld.nl

Facebook: Atelier van Steen tot beeld

 

Corinne Bredemeijer - Atelier van Steen tot Beeld


Rachel de Jong - Nexum Body and Mind
08sep

Rachel de Jong - Nexum Body and Mind

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Rachel de Jong van Nexum Body & Mind. In onze vereniging zijn veel...

Interview scheidend voorzitter Karin Wateler op RTV de Ronde Venen
16mei

Interview scheidend voorzitter Karin Wateler op RTV de Ronde Venen

Op 28 maart 2023 droeg Karin Wateler het voorzitterschap van onze vereniging over aan Bernice Nonnekes. In de vier jaar dat Karin...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen