Zakenvrouwen Uitgelicht

Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu

  • Vereniging
  • 4 minuten (755 woorden)

VROUWEN IN BUSINESS

Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Marty Hiel van ChiRa praktijk voor Shiatsu

In onze vereniging zijn veel ondernemende vrouwen actief. Ieder met een eigen bijzonder verhaal over het ondernemerschap. In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij elke maand één van onze leden naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Wie ben je en wat is jouw onderneming?

Ik ben Mary Hiel en ben al sinds 1990 ondernemer. Na mijn studie Communicatie werkte ik eerst in de reklamewereld waar ik mij bezighield met communicatie en de inkoop van reklamematerialen. In 1998  ben ik begonnen met mijn huidige onderneming ChiRa Praktijk voor Shiatsu in Abcoude. Deze praktijk bestaat nu dus alweer 25 jaar!

Van de reklamewereld naar een praktijk voor Shiatsu, dat is een bijzonder stap!

Dat is het zeker en het heeft ook met elkaar te maken. In mijn werk in de reklamewereld ervoer ik namelijk veel stress. Toen ik op zoek was naar manieren om te onspannen, kwam ik in aanraking met Chi Kung en Shiatsu. Mijn leraar stimuleerde mij om mij te verdiepen in Shiatsu en dat leidde ertoe dat ik een studie begon in Alternatieve Geneeskunde, Chinese Geneeskunde en Chi Kung. Zo ben ik uiteindelijk Shiatsu therapeute geworden.

Kun je iets meer over jouw onderneming ChiRa praktijk voor Shiatsu vertellen?

Shiatsu is een Japanse manuele therapie volgens de principes van de eeuwenoude Oosterse Geneeskunde. Het betekent letterlijk ‘druk met de vingers’. In mijn praktijk in Abcoude behandel ik mensen met manuele therapie gericht op de meridianen. Hiermee verhelp ik pijn en blokkades in het hele lichaam.

Maar ik werk ook op locatie en geef shiatsu behandelingen c.q. stoelmassages in bedrijven. Dat is met name gericht op het hoofd, de rug en de nek. Want door de (over-) belasting van het werken achter een laptop, gaat alle energie naar het hoofd. Het blokkeert het denkwerk en dat veroorzaakt stress. Het werken in een groter bedrijf met zijn diversiteit aan mensen, vind ik heel interessant en als afwisseling erg leuk om te doen.

'Ondernemerschap geeft vrijheid. Het is prettig om zelfstandig te werken en je eigen bedrijf te leiden en vorm te geven.

Het heeft ook een verplichting, een verantwoording. Maar dat hoort erbij en is onderdeel van de vrijheid.'

Wat maakt jouw Shiatsu praktijk anders dan andere praktijken?

Iedere Shiatsu therapeut heeft zijn eigen stijl. Mijn aandacht gaat vooral uit naar het leven van de persoon. Wanneer is de pijn of de klacht ontstaan? Wat is er gebeurd? Welke emotie speelde er in het leven toen het ontstond? Was dat verdriet, boosheid, angst?

Denk jij dat jij je onderscheidt omdat jij een zakenvrouw bent en zo ja hoe?

Misschien wel. Ik heb heel veel vrouwen als cliënt en dat komt wellicht omdat ik een Shiatsu therapeute ben. Want in het werk als Shiatsu therapeut is het aspect ‘vertrouwen’ en ‘discretie’ heel belangrijk. Cliënten moeten zich veilig voelen, zodat zij in alle vertrouwen hun zorgen, gevoelens en emotionele pijn kunnen delen. Emoties die niet verwerkt worden, kunnen mensen uiteindelijk ziek maken. Ik geef veel aandacht aan wat emoties met mensen doen. Dat voelt veilig.

Investeer jij tijd en middelen in kennis en innovatie?

Uiteraard! Ik blijf studeren om mijn kennis op het terrein van met name Shiatsu, Chi Nei Tsang en Structurele Shiatsu uit te breiden. 

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben er heel trots op dat ik cliënten die al heel lang klachten hebben, heel duidelijk kan helpen om die klacht te verhelpen of te verminderen. Denk hierbij aan astma, hyperventilatie, moeilijk lopen (operaties en ouderdom), rugklachten en Multiples Sclerose. Het zijn vaak mensen die al jaren bij de reguliere geneeskunde liepen en heel veel hebben geprobeerd.

Shiatsu is van origine bedoeld om te voorkomen dat je ziek wordt. Het is preventief. Ik zie dat cliënten zich veel gezonder en energieker voelen. Vaak beslissen ze om regelmatig een Shiatsu behandeling te ondergaan om ‘gezonder oud worden’ en om klachten op tijd te verhelpen.

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf en wil jij hierbij groeien?

Mijn praktijk is precíes goed zo. Het enige dat ik graag wil laten groeien, is mijn kennis van Shiatsu. Zodat ik in de toekomst nóg meer voor mijn cliënten kan betekenen.


Marty Hiel

ChiRa praktijk voor Shiatsu

Adres: Hoogstraat 8 in Abcoude

Telefoon nr.: 06-48052678

Email: marty@chira.nl

Website: www.chira.nl

Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu


Martine van Acker - Vida Makelaars og
25okt

Martine van Acker - Vida Makelaars og

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 1 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Wij beginnen heel toepasselijk...

Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten
22sep

Bernice Nonnekes - Hendrikx Advocaten

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Bernice Nonnekes van Hendrikx Advocaten In onze vereniging zijn veel...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen