Zakenvrouwen Uitgelicht

Martine van Acker - Vida Makelaars og

  • Vereniging
  • 4 minuten (825 woorden)

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS

Deel 1 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Wij beginnen heel toepasselijk met onze mede-oprichter én eerste voorzitter: Martine van Acker van Vida Makelaars og.

In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij de komende weken één van onze leden van het eerste uur naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Tien jaar geleden stond jij al als ondernemer in het blad ‘Zakenvrouwen De Ronde Venen’. Maar jouw bedrijf bestaat al veel langer. Kun je iets meer over jou en jouw onderneming vertellen?

Ik ben Martine van Acker. In 2002 ben ik als ondernemer begonnen met mijn bedrijf Vida Makelaars og in Mijdrecht. Wij richten ons (nog steeds) op projectmatige verkoop van nieuwbouwprojecten, taxaties, aan- en verkoop van bestaand onroerend goed en bedrijfsonroerend goed.

Hoewel je nog steeds dezelfde onderneming hebt, zal er in 10 jaar wel het één en ander zijn veranderd. Kun je aangeven wat de veranderingen zijn, waarom je ze bent aangegaan en of je daar nog steeds blij mee bent?

Er is wel wat veranderd en vooral de markt is steeds weer anders. In mijn bedrijf zijn we nog steeds met z’n vieren; mijn collega Inge van Groningen en ikzelf als makelaar-/taxateurs van het eerste uur. En Irma en Sabrina als onze rotsen in de branding binnen en buiten kantoor. Onze focus voor de komende tijd blijft bestaande bouw en zeker ook nieuwbouw. Deze laatste tak van sport zal heel dynamisch worden de komende jaren.

2013: 'Het makelen zit Martine in de genen. Het is meer dan business en stenen.'

2023: 'Mijn visie op ondernemerschap is in de loop van de tijd niet veranderd. Ik zou het zo weer doen!'

Wellicht leuk om jouw artikel van 10 jaar geleden terug te lezen. Merk je dat jij in deze 10 jaar als ondernemer of als mens bent veranderd?

Als ondernemer ben ik meer ervaren geworden en laat ik me minder snel ‘gek’ maken. Het werk moet vooral leuk zijn en het moet me energie geven. Op het persoonlijke vlak is er veel veranderd. Ik denk dat er een leukere Martine is gekomen, die vooral heel veel geniet van het (prachtige sociale) leven.

Jij was 10 jaar geleden mede-oprichter van onze vereniging en bent een aantal jaren voorzitter geweest. Wat heeft 10 jaar lidmaatschap van ‘Zakenvrouwen de Ronde Venen’ voor jou als ondernemer of als mens bijgedragen?

Leuke nieuwe contacten en inspirerende gesprekken. Ik vind het geweldig dat onze Vereniging Zakenvrouwen De Ronde Venen in 10 jaar tijd is uitgegroeid tot een volwassen club die er echt toe doet en (zaken) vrouwen laat groeien.

Jij hebt bewezen een echte ondernemer te zijn. Komt dat dan óók omdat jij zakenvrouw bent?

Ik denk dat zowel mannen en vrouwen echte ondernemers kunnen zijn. De sekse is niet doorslaggevend. Wel geloof ik dat vooral de persoonlijkheid van de ondernemer er toe doet. En ja…... zakenvrouwen hebben allemaal 'a great personality'!

Omschrijf één uitzonderlijke beslissing die jij in de afgelopen 10 jaar in jouw bedrijf hebt genomen:

Ik weet niet of je het als een uitzonderlijke beslissing kunt omschrijven; ik heb besloten om tussen de bedrijven door, meer te genieten van vrije tijd. Zoals een mooie wandeling door de prachtige polder. Daar word ik echt zo blij van.  

Omschrijf één tegenslag in de afgelopen jaren en of en hoe je die hebt overwonnen:

Tegenslagen? Natuurlijk zijn die er, maar daar wil ik nooit te lang bij stilstaan. Ik kijk graag vooruit. En als ik om me heen kijk en ik zie échte tegenslagen, dan denk ik: ‘zo erg is de mijne niet.’ Positief in het leven staan overwint heel veel.

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn geweldige team. Zonder de meiden van VIDA ben ik nergens.

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf nu? Wil jij nog groeien, consolideren of krimpen?

Ik ben heel tevreden met mijn huidige bedrijf en heb geen ambitie veel groter te worden. Het gaat prima zo en ik spreek de wens uit om op deze voet voorlopig nog even door te gaan.

Wil je nog iets anders vertellen over jouw bedrijf of jezelf als zakenvrouw?

Ik ben trots op mijn bedrijf en vind het heerlijk om ondernemer te zijn, zakenvrouw, moeder, partner in crime, vriendin van al mijn vrienden, zus van mijn geweldige sis en dochter van mijn lieve ouders.

En daar is zoveel over te vertellen... Ik wil graag afsluiten met de wens dat de Zakenvrouwen nog jaren op de ingeslagen weg doorgaan en een mooie rol kunnen blijven vervullen voor andere vrouwen en maatschappelijk ook van waarde blijven zijn. Proost op 10 jaar Zakenvrouwen De Ronde Venen!.

 


Martine van Acker

Vida Makelaars og

Email: martine@vidamakelaars.nl

Sociale Media 1: facebook.com\vidamakelaars 

Sociale Media 2: @vidamakelaars  (instagram) 

Martine van Acker - Vida Makelaars og

Martine van Acker - Vida Makelaars og- artikel


Gerry Bras - Brabebo
03nov

Gerry Bras - Brabebo

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 2 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week mede-oprichter én bestuurder...

Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu
11okt

Marty Hiel - ChiRa praktijk voor Shiatsu

VROUWEN IN BUSINESS Interviews met onze zakenvrouwen. Deze week: Marty Hiel van ChiRa praktijk voor Shiatsu In onze vereniging zijn veel...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen