Zakenvrouwen Uitgelicht

Categorieën

Gerry Bras - Brabebo

  • Vereniging
  • 4 minuten (869 woorden)

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS

Deel 2 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week mede-oprichter én bestuurder van het eerste uur: Gerry Bras van BRABEBO.

In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij de komende weken één van onze leden van het eerste uur naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Tien jaar geleden stond jij al als ondernemer in het blad ‘Zakenvrouwen De Ronde Venen’. Maar jouw bedrijf bestaat al veel langer. Kun je iets meer over jou en jouw onderneming vertellen?

Ik ben Gerry Bras, sinds 1994 directeur/eigenaar van BRABEBO Auto onderdelen in Mijdrecht. Toen mijn vader in1994 overleed was het vanzelfsprekend dat ik het bedrijf zou voortzetten. Nu is onze onderneming een bloeiend autodemontagebedrijf, dat ervoor zorgt dat bij de ontmanteling van de auto 98,7% wordt gerecycled. De onderdelen hiervan verkopen we landelijk via onze website. www.brabebo.nl.

Al heb je nog steeds dezelfde onderneming, er zal in 10 jaar wel het één en ander zijn veranderd. Kun je aangeven wat de veranderingen zijn, waarom je ze bent aangegaan en of je daar nog steeds blij mee bent?

BRABEBO was destijds al een voorloper op het gebied van kennis, efficiëncy én kwaliteit. Maar wij zijn niet stil blijven zitten en hebben ons verder ontwikkeld tot één van de modernste bedrijven op het gebied van autorecycling en demontage. Door steeds te innoveren, heb ik kunnen bewijzen dat binnen onze branche groen en duurzaam gewerkt kan worden.

2013: 'Mijn werk heeft alles te maken met mijn passie: auto's. Ik ben een autofiel.'

2023: 'Ik ben door mijn werk in de afgelopen 10 jaar als mens gegroeid. Maar daarnaast ben ik zo één met mijn werk geworden, dat ik zelfs mijn privéleven op de achtergrond stelde.'

Wellicht leuk om jouw artikel van 10 jaar geleden terug te lezen. Is jouw ‘visie’ op ondernemerschap in de loop van de tijd veranderd?

Zeker. Ik ben nóg meer betrokken bij mijn werknemers en ben ze nóg meer gaan waarderen. Een voorbeeld hiervan is ons transparante beleid. Hierbij staat het welzijn van onze medewerkers centraal en dat leidt ertoe dat hun betrokkenheid bij de BRABEBO groot is. Voor mij geldt ook hier: de vele radertjes máken ons bedrijf en houden de motor draaiend.

Wat heeft 10 jaar lidmaatschap van ‘Zakenvrouwen de Ronde Venen’ voor jou als ondernemer of als mens bijgedragen?

De doelstelling van Zakenvrouwen DRV van 2013 is nog steeds actueel: van elkaar leren, elkaar inspireren en motiveren, zodat je groeit in je ontwikkeling als persoon en ondernemer. Vanaf het begin is het voor mij een belangrijk uitgangspunt dat ik na iedere bijeenkomst vol energie en met nieuwe inzichten en ideeën naar huis ga.

Jij hebt bewezen een echte ondernemer te zijn. Komt dat dan óók omdat jij zakenvrouw bent?

Ondernemen zit in je bloed en heeft niets te maken met geslacht. De wijze van ondernemen kan verschillen tussen man en vrouw. Wat mij betreft is de juiste instelling en karakter doorslaggevend voor succes.

Omschrijf één uitzonderlijke beslissing die jij in de afgelopen jaren in jouw bedrijf hebt genomen:

Ik heb de EV (electrische voertuigen) omarmd en het niet als dreiging gezien. Dat deed ik door volop te investeren in het demonteren van de accu pakketten. Daar ligt een enorme uitdaging. Want het Klimaatakkoord moet ervoor gaan zorgen dat er in 2030 alleen nog maar EV worden verkocht. Maar reëel gezien is dit onhaalbaar (het zal maar 1 op de 3 auto’s zijn). Bovendien is het de verwachting dat de batterij-EV op termijn zal falen als gevolg van de laadinfrastructuur. Want, is er wel voldoende stroom?

Omschrijf één tegenslag in de afgelopen jaren en of en hoe je die hebt overwonnen:

Tegenslagen zijn er altijd, maar als ondernemer, zet ik die om in kansen.

Waar ben je het meest trots op?

Wij zijn al 58 jaar een winstgevende organisatie. Daarbij stimuleren we  bedrijven en particulieren om auto-onderdelen te hergebruiken. Een business model dat tevens bijdraagt aan een schonere wereld.

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf? Wil jij nog groeien, consolideren of krimpen?

Mijn wens is groeien! Het motto van mijn vader was altijd: stilstand is achteruitgang. Zo zullen wij duurzaam blijven ondernemen en blijven nadenken over toekomstbestendigheid. Want om over de toekomst iets te zeggen, is het heden een goed vertrekpunt.

Wil je nog iets anders vertellen over jouw bedrijf of jezelf als zakenvrouw?

Ik zet mij vol passie in om kinderen en jong volwassenen te laten zien hoe mooi onze branche is. Mijn doel is dat we jongeren motiveren en enthousiasmeren om te kiezen voor een toekomst in de techniek. Via 'VMBO on Stage' en de daaropvolgende doe-dag. Maar natuurlijk ook op de grootse jaarlijkse 'Techniek Driedaagse'.  Meer dan 4000 kinderen en nog eens 2000 bezoekers hebben kennisgemaakt met de grote veelzijdigheid van techniek. Graag verwijs ik naar de enthousiaste reacties op de website van: Techniek Driedaagse - TechNet Amstel & Venen


Gerry Bras

Brabebo

Adres: 1e zijweg 2a - Mijdrecht 

Telefoonnummer: 0297-230660

E-mail: gerry@brabebo.nl

Website: www.brabebo.nl

Gerry Bras - BRABEBO

Gerry Bras - BRABEBO - artikel Zakenvrouwen drv


Karin van der Zwaard - Van der Zwaard Optiek
10nov

Karin van der Zwaard - Van der Zwaard Optiek

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 3 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Karin van der Zwaard van...

Martine van Acker - Vida Makelaars og
25okt

Martine van Acker - Vida Makelaars og

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 1 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Wij beginnen heel toepasselijk...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen