Zakenvrouwen Uitgelicht

Categorieën

Esther van Zijtveld - Van Zijtveld Accountants

  • Vereniging
  • 4 minuten (859 woorden)

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS

Deel 7 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Esther van Zijtveld van Van Zijtveld Accountants

In onze serie 'Vrouwen in Business' vragen wij de komende weken één van onze leden van het eerste uur naar haar visie en doel als ondernemer en hoe onze powervrouwen hun onderneming leiden en omgaan met steeds weer veranderende situaties. Van tegenslagen en veranderende (markt)omstandigheden tot uitzonderlijke beslissingsmomenten en successen.


Tien jaar geleden stond jij al als ondernemer in het blad ‘Zakenvrouwen De Ronde Venen’. En nu ben je nog steeds ondernemer. Wanneer ben je als ondernemer begonnen?

Met ondernemerschap begon ik al toen ik nog studeerde: ik had een administratiekantoor en hielp ondernemers met de administratie en aangiften. Ik kom uit een echte ondernemersfamilie, dus het ondernemerschap is mij met de paplepel ingegoten. Bijna al mijn ooms aan de Zijtvelden-kant zijn ondernemers en mijn ouders begonnen een eigen zaak toen ik 4 jaar oud was. Omdat ik eigenlijk nooit iets anders heb gekend, was het heel natuurlijk om ook voor mezelf te beginnen. Dus 15 jaar geleden heb ik kantoorruimte gezocht, zegde mijn toenmalige baan op en ben als ondernemer begonnen met Van Zijtveld Accountants.

Wellicht leuk om jouw artikel van 10 jaar geleden terug te lezen. Merk je dat jij in deze 10 jaar als ondernemer of als mens bent veranderd?

Ik ben zeker veranderd: als mens en als ondernemer! Door mijn drukke bestaan van destijds was het leven en de zaak veelomvattend en was er weinig ruimte voor privé tijd. Ik ben nu bewuster gaan leven en dat maakt mij een completer mens. Maar al mag er tegenwoordig in mijn agenda ruimte zijn voor ontspanning, dat verandert niets aan mijn inzet om klanten bij te staan in hun ondernemerschap. Dat doe ik nog steeds met dezelfde passie en plezier als voorheen. En klanten waarderen dat: het zijn langdurige relaties.

2013: 'De klant is altijd koning.'

2023: 'Al is er tegenwoordig in mijn agenda ruimte voor ontspanning, dat verandert niets aan mijn inzet om klanten bij te staan in hun ondernemerschap.'

En is jouw ‘visie’ op ondernemerschap in de loop van de tijd veranderd?

Ondernemen is topsport. En vooral de laatste jaren hebben ondernemers veel uitdagingen gehad: eerst Corona, toen de oorlog in Oekraïne en daarna de energiecrisis. Het zijn onderwerpen die heel 'Ondernemend Nederland' raken, want iedereen voelt dat het uitgavenpatroon van consumenten en ondernemers is gewijzigd en daar moet je als ondernemer mee dealen. Dan is het fijn als je een sparringpartner hebt die je kan bijstaan en dat geeft een andere invulling aan mijn ondernemerschap.

Wat heeft 10 jaar lidmaatschap van ‘Zakenvrouwen de Ronde Venen’ voor jou als ondernemer of als mens bijgedragen?

Het is fijn om met ondernemende vrouwen samen te komen, want ik ervaar het als een inspiratievolle businessclub. Als ondernemer en als mens vind ik het een verrijking.  

Jij hebt bewezen een echte ondernemer te zijn. Komt dat dan óók omdat jij zakenvrouw bent?

Ik merk wel dat vrouwen zich in het zakenleven méér moeten bewijzen dan mannen. Als zakenvrouw loop je dan net iets harder om verwachtingen te kunnen overtreffen. En al heb ik het idee dat dit aan het verschuiven is, in het begin van mijn ondernemerschap heb ik zeker het gevoel gehad dat ik me moest bewijzen.

Omschrijf één tegenslag in de afgelopen jaren en of en hoe je die hebt overwonnen:

In 2008 heb ik Van Zijtveld Accountants opgericht en twee jaar later besloten mijn man - die ook accountant was - en ik te gaan samenwerken. In de glossy 'Ronde Venen Zakenvrouwen' van toen, gaf ik al aan dat samenwerken toch iets heel anders is dan samenwonen. En dat bleek helaas waar te zijn: onze samenwerking was niet succesvol en leidde uiteindelijk tot onze scheiding. Dat raakte mij uiteraard op persoonlijk én zakelijk vlak. Maar gelukkig heb ik deze periode goed afgesloten: ik ben weer gelukkig getrouwd en mag nog steeds voor mijn klanten het verschil maken.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op mijn bedrijf dat mij in staat stelt om andere ondernemers op een goede manier in hun ondernemerschap bij te staan. Ik prijs me ook gelukkig met de langdurige klantrelaties; dat geeft echt een kick. En tenslotte, van de mooie kantoorruimte die we al 15 jaar hebben kan ik ook écht blij worden; een heerlijke werkkamer met een wijds uitzicht en een prettige spreekkamer. Het is een echte representatieve locatie.

Hoe zie je de toekomst van jouw bedrijf er nu uit, wil jij nog groeien, consolideren of krimpen?

Wellicht saai, maar mijn bedrijf is eigenlijk precies goed. Het ondernemerschap en de contactmomenten met klanten en andere ondernemers geven mij enorm veel positieve energie. Ik werk samen met collega-accountants en andere deskundigen en dat bevalt prima. Het is ook altijd leuk om nieuwe enthousiaste ondernemers te ontmoeten en daar het verschil voor te kunnen maken door hen bij te staan. Wat dat betreft betaalt een goede adviseur zich altijd uit. En dat wil ik blijven doen.


Esther van Zijtveld

Van Zijtveld Accountants

Telefoonnummer: 06-52341570

Email: esther@zijtveldaccountants.nl

Website: www.zijtveldaccountants.nl

esther-van-zijtveld---van-zijtveld-accountants

esther-van-zijtveld---van-zijtveld-accountants


Anne Gasse - AnneGasse
08dec

Anne Gasse - AnneGasse

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 8 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week mede-oprichter én eerste...

Mary van Schie - De Rooij Zand en grindhandel B.V.
30nov

Mary van Schie - De Rooij Zand en grindhandel B.V.

10 JAAR VROUWEN IN BUSINESS Deel 6 uit onze serie interviews met zakenvrouwen van het eerste uur. Deze week: Mary van Schie. In onze...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen